Клинични демонстрации SDM 2010

09:00 - 13:00, 30 сеп (четвъртък), 2010
Стая: C

"Част 1 “Възстановяване на дистални зъби с керамични инлеи или овърлеи - проблеми и решения”; Част 2/ “Порцеланови фасети” - постигане на Smile Desing"

Д-р Ангела Гусийска
Д-р Ивайло Рибагин

Възстановяване на дистални зъби с керамични инлеи или овърлеи - проблеми и решения


Д-р Ангела Гусийска


Съвременните изисквания към дефинитивните керамични възстановявания поставят ясни критерии за оценка на резултата. В основата на тези критерии е биомиметичният подход, както в биомеханичен аспект, така и по отношение на естетика, функция и дългосрочност на резултатите. По време на демонстрацията ще се анализират възможните грешки във всеки един от етапите.


Порцеланови фасети-постигане на Smile Design


Д-р Ивайло Рибагин


Клиничната демонстрация ще бъде разделена на теоретична и практическа част. Теоретичната част ще разгледа в детайли стъпките, през които преминава клинициста в оценката и бъдещия дизайн на усмивката при възстановяване с керамични фасети. В практическата част ще бъдат демонстрирани техника за препариране на зъби за керамични фасети, снемане на отпечатък, изработване на временни фасети, последователност в подготовката за адхезивно фиксиране на керамичните фасети и твърдите зъбни тъкани, както и самото циментиране.


 

Обратно към списъка......