Лекции SDM 2010

14:00 - 19:00, 30 сеп (четвъртък), 2010
Стая: C

"Директни естетични възстановявания. Най-често срещани грешки и предотвратяването им. Демонстрация на възстановяване в дисталната област."

Проф. Анджело Путиняно

ДИРЕКТНИ ЕСТЕТИЧНИ ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ. КАК ДА ИЗБЕГНЕМ НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ГРЕШКИ?



През 1998г. Руле и Дегранж представят концепцията за адхезивната стоматология, обяснявайки я като „тихата революция”.

След по-малко от 10 години „тихата революция” съществено се промени. Адхезивната стоматология зае голяма част от нашата ежедневна практика и границите между протетична и консервативна дентална медицина се сляха, защото естетичните частични възстановявания все по-често се използват вместо традиционни корони.

Като резултат от това, дълготрайността на денталните елементи се увеличи и естетичните резултати на зъбните възстановявания достигнаха неочаквано високо ниво.



По време на лекцията всички стъпки от естетичните ресторативни процедури ще бъдат разгледани, с биологично съобразяване със зъбните и пародонталните тъкани.

Ще се започне с естетични възстановявания във фронталната област: естетични концепции, параметри на цвета, избор на нюанс, наслояване, финиране и полиране. Директни възстановявания в дисталната област: препарация на кавитета, адхезия и постоперативна чувствителност, просмукване, С- фактор, контактна точка и профил на ръба, анатомично наслояване, финиране и полиране, поддръжка.

 

КЛИНИЧНА ДЕМОНСТРАЦИЯ



Лекторът ще направи малки клас I и II възстановявания на пациент. Ще бъдат показани детайлно нови композитни техники за наслояване и ще се наблегне на важни характеристики.

Присъстващите ще могат да наблюдават всички техники на финиране и полиране, за да получат истинска невидима обтурация с правилно съответсвие на цвета.

 

Обратно към списъка......