Курсове SDM 2015

14:00 - 18:00, 01 окт (четвъртък), 2015
Стая: H

"Ажустиране на Лип Бъмпер и Хедгеър според Дисциплината “Алекзандър”"

Д-р Иван Горялов

Два от най-често използваните апарати в Дисциплината „Алекзандър“ са хедгер и лип бъмпър.

Хедгерът се използва за ортопедична корекция на клас 2 скелетен тип – с него се постигат отлични, предвидими и дългосрочностабилни резултати. Хедгерът може да се използва като апарат с шийно, комбинирано или високо теглене, като при всеки един тип се упражнява сила със специфичен вектор върху горната челюст. В Дисциплината „Алекзандър“ хедгерът се определя като апарат, който задържа растежа на горната челюст, като позволява на долната челюст да израсте напред. При употребата на хедгер не се наблюдава накланяне, дистализиране или екструдиране на моларите в горна челюст – тези възможни вредни странични ефекти се контролират от горната дъга, която е заключена с омега луп и тай-бек в канюлите на моларите.
Лип бъмпърът е апарат, който се използва за спечелване на място в долната челюст чрез създаване на пространство в предна, задна и странична равнина.

По време на курса участниците ще научат как да ажустират лип бъмпър и хедгер върху типодонт, следвайки принципите на Дисциплината „Алекзандър“.

Обратно към списъка......