Лекции SDM 2014

16:00 - 17:00, 04 окт (събота), 2014
Стая: Diamant

"Директни композити на принципа на Био- емулацията"

Д-р Хавиер Тапия-Гуадикс

Познаването на взаимодействието между зъбни структури и светлина, както и на хисто-анатомичните принципи, е от основно значение за по- добър избор на материал и цвят при директни възстановителни техники.
Зъбните структури формират комплексна оптична среда за светлината,която преминава през емайл, дентино-емайлов комплекс и дентин. Освен това тази среда се променя с годините, тъй като тъканите променят своята морфология и състав. Рзабирането на динамичното стареене на зъбните структури е ключов фактор за успеха, когато избираме подходящ обем и хроматичност на материалите.
Когато използваме техниката на селективно разтваряне на емайла става възможно да открием истинската форма на дентина, което води до още по-добро разбиране на взаимодействието между зъбни структури и светлина, и до поростяване на послойните техники.
Подходът на Био-емулацията преценява всички хисто-анатомични параметри за достигане на максимално опростяване на наличните техники, както и за развитието на бъдещи технологии за възстановителната дентална медицина.

Обратно към списъка......