Лекции SDM 2011

11:30 - 12:30, 29 сеп (четвъртък), 2011
Стая: Placaid

"Нова ера в имплантологията"

Д-р Питър Ван Дер Скоор

Нововъведенията в имплантологията са фокусирани върху модифицирането на повърхностните характеристики на имплантите с цел да се повиши прикрепването на остеобласти и макромолекули като прогенитори на оздравителния процес. Освен това, разработването на резба със специален дизайн осигурява отлична първична стабилност.


Предишни изследвания също така са потвърдили, че използването на протоколи с имедиатно натоварване увеличава костния обем и плътност в областта на връзката имплант-кост. Главната цел, обаче, са стабилността на импланта и на нивото на костта в дългосрочен план. Съдейки по положителните клинични резултати от приложенитето му в ортопедията, въвеждането на пориозния тантал в денталната медицина може да открие нови хоризонти в имплантологията.

Пориозният тантал може да осигури повишена инициална стабилност на импланта и усилен костен растеж и интеграция, като по този начин измества парадигмата от костен растеж по повърхността, или „остеоинтеграция“, към по-стабилен костен растеж по повърхността и в самата нея, или „остеоинкорпориране“. В презентацията ще бъде представен този високо пориозен материал и неговото приложение при разработването на импланти с нов дизайн, както и случаи от практиката и съвременни клинични данни.

Обратно към списъка......