Лекции SDM 2012

11:15 - 13:00, 27 сеп (четвъртък), 2012
Стая: MIS

"Основни концепции при планиране на ортодонстко-протетични случаи, когато предстои поставяне на импланти: мултидисциплинарен подход."

Д-р Стефано Грацис

Частично обеззъбените пациенти се нуждаят от протезиране, при което често се използват импланти като опорни елементи на конструкциите. В повечето случаи също е необходимо ортодонтско лечение, за да бъдат репозиционирани естествените зъби и да бъде създадено достатъчно място за възстановяване на нормалния мезио-дистален размер на коронките, да бъде подобрена дъвкателната функция и да бъде постигнат задоволителен естетичен резултат. Още повече, имплантите могат да бъдат използвани като добра опора за извършване на планираното ортодонтско придвижване, особено при пациенти с много липсващи зъби.
Лечението на такива пациенти предполага цялостна и подробна диагностика, внимателно планиране и, също така, ефективна комуникация между ортодонта, протетика и зъботехника. Това е много важно, особено когато предстои да бъдат поставени импланти съобразно позицията на зъбите след ортодонтското лечение. В тази лекция ще бъдат представени факторите, които трябва да имаме предвид, и последователността стъпка-по-стъпка, която трябва да следваме при едно комбинирано ортодонтско-имплантологично-протетично лечение. Процесът на планиране ще бъде илюстриран чрез множество клинични случаи.

Обратно към списъка......