Лекции SDM 2014

12:45 - 13:30, 02 окт (четвъртък), 2014
Стая: Diamant

"Ранно ортодонтско лечение: употреба на устройства за направляване растежа на зъбите"

Д-р Джoачино Пелегрино

По време на лекцията с помощта на различни клинични случи, ще бъде направен анализ как да се справяме с най-честите ортодонтски проблеми преди пробива на всички постоянни зъби.
Ще лекувам проблеми засягащи пациенти с проблеми в пробива на резците, със струпване на зъбите, с дълбока или отврена захапка. Всички пациенти са лекувани с Устройствата за направляване растежа на зъбите на LM Активатор, изработен от биомедицински силикон.
Ще покажа защо е интересно да лекуваме рано някои типове малоклузии: Проблеми в никненето на зъбите, Дълбока захапка, Отворена захапка, Струпване на зъбите, Едностранна кръстосана захапка. За всяка ситуация ще анализирам по един пациент и ще покажа всички фази на лечението и как използването на Устройствата за направляване растежа на зъбите може да бъде първият избор на лечение.
В края на презентацията ще покажа клиничните резултати от всеки случай и ще анализирам резултатите: какво ще бъде направено с растежа?Какво ще бъде прибавено към устройството?
Употребата на Устройствата за направляване растежа на зъбите във всички представени случаи, показва как за няколко дни,или няколко месеца, само с носене през нощта, води до важни резултати. Още повече, от ергономична гледна точка, е необходимо много по-кратък престой на стоматологичния стол.
Устройствата за направляване растежа на зъбите са ортодонтски устройства за ранно ортодонтско лечение и водене на никненето на зъбите. Те могат да бъдат смятани за първи избор на лечение в някои случаи, като позволяват да се предотврати появата на разнообразни малоклузии, които ако не бъдат лекувани могат да доведат до по- сложно лечение. Специфичното устройство на LM Aктиватор с различни твърдости, позволява да бъде използван в лечението според специфичният лицев тип. Още повече той намалява необходимостта от по-нататъчно ортодонтско лечение.

Обратно към списъка......