Лекции SDM 2021

10:30 - 11:30, 07 окт (четвъртък), 2021
Стая: Columbus Hall

""Дигиталната протетика – мит или реалност?""

Проф. Ангелина Влахова

Съвременните CAD/CAM технологии се използват както в неподвижното зъбопротезиране – за дигитален дизайн на усмивката, прогностичен моделаж и конструкции, дизайн и изработване на временни и постоянни частични (инлеи, онлеи, фасети) и цели коронки, щифтови пънчета и мостови конструкции, така и в подвижното – за изработване на частични и цели протези и шини. Дигиталната протетика е пряко свързана с дигиталната имплантология чрез предварително имплантологично планиране, дизайн на хирургични водачи, компютърно направлявана хирургия и изработване на имедиатни и постоянни възстановявания върху импланти.
Целта на настоящата лекция е да представи възможностите на съвременната дигитална протетика.
Лекцията ще бъде с изцяло практична насоченост, илюстрирана със собствени клинични случаи, изработени в частната практика и в CAD/CAM Центъра в Катедра по протетична дентална медицина, Факултет по дентална медицина, Медицински Университет – Пловдив.
Съвременните CAD/CAM технологии в денталната медицина представят възможности за оптимизиране на клиничната и лабораторната работа чрез нейното дигитализиране.

Ключови думи: CAD/CAM, дигитална протетика, дигитална имплантология

Обратно към списъка......