Лектори SDM 2023

Проф. Елизабета Коти

Проф. Коти получава своята докторска степен от Университета на Каляри – Италия и сертификат за специалност и магистър по ендодонтия от Университета на Лома Линда – Калифорния. Тя е редовен професор по консервативна дентална медицина и ендодонтия и председател на катедрата по консервативна дентална медицина и ендодонтия в Факултета по дентална медицина, Университет на Каляри – Италия. В момента тя е декан на Стоматологичния факултет в Университета на Каляри, директор на следдипломната програма (магистър) по клинична ендодонтия в Университета на Каляри. Тя преподава в програмите за напреднало обучение по ендодонтия в университета в Болоня и е преподавател в катедрата по ендодонтия в университета Лома Линда, САЩ. Тя е касиер на IFEA, активен член на AAE, на Италианската асоциация по ендодонтия (SIE), Италианската академия по ендодонтия (AIE), на Европейската асоциация по ендодонтия (ESE). Тя е бивш президент на Италианското дружество по дентална травматология (SIDT). Тя практикува ендодонтия и е автор на няколко статии и глави в областта на ендодонтията със специфичен интерес към апикалния периодонтит.

Събития

"Отвореният апекс при нормални и травматизирани нематурирали зъби: от апецификация до възстановителни/ревитализиращи ендодонтски процедури"
09:00 - 10:00, 07 окт (събота), 2023 (Стая: MILLENNIUM)

Некротичният зъб с „Отворен апекс” е състояние, което представлява предизвикателство за лечение в ендодонтията. Това е клинична ситуация, която може да бъде следствие от: 1) травма, която е причинила прекъсване на развитието на пулпо-дентинния комплекс при незрели зъби; 2) травма, която оставя зъбит...

Прочетете още
Виж всички лектори...