Лектори SDM 2012

Проф. Андре Саадун

Проф. Садун завършва Дентална Хирургия във факултета в Париж и получава своя следдипломен Сертификат по Пародонтология от Университета в Пенсилвания и следдипломен Сертификат по Имплантология от Калифорнийския Университет в Лос Анжелис.
Бил е доцент в Катедрата по Пародонтология в Университета на Южна Калифорния. Също така е гост преподавател в Хадаса, Факултет по Дентална Медицина на Университета в Йерусалим.
Той е Дипломат в Американската Академия по Пародонтология, Дипломат в Международния Конгрес по Орална Имплантология, Почетен член на Американската Дентална Имплантологична Асоциация и Президент на „Средиземноморски Дентални Срещи”.
Носител е на френския медал „Рицар на националния орден за заслуги”.
Като международно признат лектор по Пародонтология и Имплантология, Проф. Садун е автор на над 150 статии и няколко глави на книги.
Последните книги, в които е съавтор са: Изкуството на Усмивката, Изкуството на Планирането и Запазване на алвеоалрния гребен- Актуализации и Новости.
Също така е редактор на Определяне на Мястото за Импланти, което ще бъде публикувано през 2010.
Проф. Садун е в редакционния съвет на научни издания като Практически Процедури и Естетична Стоматология, Имплантология, Актуална Дентална Имплантология, Журнал по Пародонтология, Европейски Журнал по Естетична Стоматология.
В допълнение, Проф. Садун е преподавател в Световния Институт по Дентална Медицина ( Лос Анжелис) и преподавател в Денталната ХР Програма за Обучение (Атланта).
Проф. Садун има частна практика в Париж, където работи Естетична Пародонтология и Имплантология.

Събития

"Mnojestveni recesii"
09:00 - 10:00, 28 сеп (петък), 2012 (Стая: MIS)



Прочетете още
"Пародонтология Лечение на множественни рецесии"
14:00 - 18:00, 28 сеп (петък), 2012 (Стая: Omnia)

По време на клиничната демонстрация ще наблюдавате операция на множествени рецесии в долният фронт клас 3 със засягане на муко-гингивалната граница, с използването на съединително тъ-канна присадка или аллодерм. Ще бъде демонстрирано пликообразно ламбо, обработка на корените на зъбите, ламбо в...

Прочетете още
"Водена костно-тъканна регенерация - различни видове шевове, костозаместващи и мембрани"
14:00 - 18:00, 29 сеп (събота), 2012 (Стая: H)

Създаването на красива усмивка, при която гингивалните тъ-кани да са в хармония със съседното съзъбие, все още е голямо предизвикателство в денталната медицина. Предизвикател-ството в перио-имплантологията е да се създаде твърдо/меко-тъканен комплекс, който да бъде максимално близък до естест-вени...

Прочетете още
Виж всички лектори...