Лектори SDM 2016

Зъботехник Даниеле Рондони

Даниеле Рондони има собствена лаборатория от 1982г.
Завършва зъботехника през 1979г. и все още преподава в „Италианското Училище за Зъботехници“. През кариерата си е натрупал много опит от специализации в Швейцария, Германия и Япония. Той е гостуващ преподавател в Катедрата по Възстановителна Стоматология на Университета Чиети- Песцара.
Даниеле е отдаден на изучаването на морфологията и денталната естетика и активно допринася за развитието на материали, използвани в естетичните дентални възстановявания.
Автор е на текста „Керамична многослойна техника“ и на наръчник за зъботехници за употреба на композитни материали, където представя собственият си метод „Обърната послойна система“. Някои негови случаи са публикувани в книгата "Conservative Restoration of Anterior Teeth” by Vanini, Mangani, Klimovscaja. Други случаи са представени от д-р Валтер Девото в “Restorative Dentistry. Treatment Procedures and Future Perspectives”. Допринесъл е и за “LAYERS, an atlas of composite resin stratification” by Manauta – Salat, Quintessence Publishing.

Събития

"Композитите: избор или необходимост?"
11:00 - 12:00, 06 окт (четвъртък), 2016 (Стая: IBSimplant)

Естествената морфология ще бъде анализирана и свързана с биодинамиката и денталната хармония. Зъбните елементи ще бъдат изградени чрез повтаряеми техники, имайки предвид подходящ материал за всеки случай. Възможността да се адаптират естетичните материали към миметичните възстановявания ще покажат к...

Прочетете още
"Съвети и трикове-детайлите и правилните методи за постигане на композитни решения в кратък срок"
09:00 - 13:00, 07 окт (петък), 2016 (Стая: H)

По време на курса ще бъде показано изграждане на два фронтални елемента, използвайки техниката на напластяване и начинът да се прилагат принципите на морфологията във фронталната област, наслояване и анализиране на висока стойност на композитните маси, за да се получи цвят А1 за 0.0. Ще бъде обяснен...

Прочетете още
Виж всички лектори...