Лектори SDM 2018

Д-р Андреа Мастророса

Д-р Анини завършва Университета в Модена през 2007 г. Работи в частна практика в Модена и Сасуоло, Италия заедно със своя брат Алесандро, фокусирана върху фиксирана протетика, пародонтология и имплантология. Той посещава Нюйоркския колеж по дентална медицина през 2009 - 2011 г. като негови ментори и учители са д-р Денис Тарнов, д-р Стивън Чу и д-р Михаел Брал. Бил е клиничен изследовател във Факултета по пародонтология и имплантология на Нюйоркския Университет под ръководството на д-р Санг Чуун Чу. Съавтор е на различни италиански и международни научни публикации. Международен лектор. От 2008 г. е част от научния комитет на годишните програми по протетика, пародонтология и имплантология, организирани от Студио Анини. От 2011 г. е лектор на уебсайта Dental XP, като също така е част от редакционния съвет. Автор е на книгата "Дигитална дентална революция: учебна крива", издадена от Quintessence.

Събития

""Управление на фронталната естетична зона: хирургичен графтинг протокол""
11:20 - 12:15, 27 сеп (четвъртък), 2018 (Стая: B)

По време на курса ще се дискутират всички параметри за постигане на правилна диагноза на джоба и различния лечебен план, свързан с всеки анатомичен тип. Подходът двойна зона ( костна зона и тъканна зона) ще бъде разгледан и дискутиран в детайли според всяка от техните разновидности.

Прочетете още
""Имедиатно поставяне на имплант с мекотъканна аугментация в естетичната зона""
13:30 - 17:30, 27 сеп (четвъртък), 2018 (Стая: Zimmer Biomet)

Кои са параметрите за правилна диагноза на джоба и различния лечебен план, свързан с всеки анатомичен тип, подходът двойна зона. Ще бъде описан критерия за поставяне или не на костен графт. Какви са клиничните техники за ефикасно възстановяване веднага след поставянето на импланта.

Прочетете още
Виж всички лектори...