Лектори SDM 2017

Д-р Венцислав Стоев

1976 г. -1981 г. Медицинска академия гр. София, Стоматологичен факултет,Магистър специалност «Обща стоматология»;
2001г. -2005 г. Софийски Университет «Климент Охридски» гр. София
Магистър «Клинична и консултативна психология»; дипломна работа «Индивидуален подход на стоматолозите към пациента»
Езикови умения: Английски; Руски
Членство в професионални организации: Председател на УС Клъстер за здравен туризъм-България; Председател на УС на Сдружението на българските зъболекари; Председател на Българо-Руското стоматологично общество и на Центъра за професионално обучение "Хипократ",член и основател на Българската асоциация по хипноза.
Настояща работа: Дентална Клиника „Св.Аполония”
Продължителност на работата в тази клиника:6 години
Основни квалификации: Лекар по дентална медицина. През 2002 година носител на приза Стоматолог на годината и на приза «Св. Аполония» на Сдружението на българските стоматолози.
Преминати множество обучения и специализации в страната и чужбина, както в сферата на стоматологията, така и в областта на психологията. Сред по-важните от тях са:
Стоматология
- Основи на естетиката в стоматологията, Нови техники в ендодонтията, Образна диагностика в стоматологията, Диодни лазерни системи в стоматологията, Естетичната стоматология през 21-ви век, Дигитални рентгенови системи Dent-X/EVA, Приложение на нискоенергийни лазери в стоматологията; Стабилизация, естетика и оклузия при надимплантатно протезиране, Съвременни аспекти на протезирането, TBR – имплантати, FMD имплантатна ситема, Невролингвистично програмиране, Директни естетически възстановявания, Естетично и консервативно възстановяване след ендодонтия, Ендодонтия и имплантология, Принципи и техники при ръчна обработка на коренови канали, Машинна обработка на коренови канали, Индивидуална работа с рентгенова апаратура в стоматологията, Приложение на нискоенергийни лазери в стоматологията, Лечение на заболявания на пародонта, Ендодонтия – студена латерална кондензация, Анкерни системи UDA и CBW – Холандия; Курс по имплантология – София – IMZ и SBD системи, курс по пародонтология – София, Превенция и организация на стоматологични застраховки – Дания, Здравно застраховане – Германия и др.
Психология
- Психотерапия, Интеракционна група за личностно развитие, Хипноза и хипнотерапия, завършен обучителен модул „Динамично интервю”, курсове КПТ при посттравматично стресово разстройство и КПТ при генерализирана тревожност ,Клинична психология – магистър 2005г.
Друга информация (напр. публикации)
Книги “ Клинична комуникация “2010, автор: Венцислав Стоев
„Индивидуален психологичен подход към пациента”2008 г. От 2016г. д-р Стоев е доктор по клинична психология към СУ-София.

Събития

""Клинична комуникация: конфликти и проблеми в денталната практика" "
09:00 - 13:00, 12 окт (четвъртък), 2017 (Стая: D)

Характерът на зъболекаря и характерът на пациента. Конфликти с пациентите и в екипа. Взаимоотношения с партньорите и контролните органи . Как да се разпознае конфликтният и добронамереният пациент? Варианти за решения на конфликтите с пациентите. Профилактика на клиничните конфликти. Решаване на ка...

Прочетете още
Виж всички лектори...