Лектори SDM 2018

Д-р Ивана Ескич

Д-р Ивана Ескич е специализиран ортопедичен хирург. През 2000 г. Д-р Ескич завършва Факултета по дентална медицина в Белградския университет. През 2001 г. тя записва магистърска програма в Клиниката по пародонтология и орална медицина, дентална медицина в Белград. Магистърската дисертация на Д-р Ескич е на тема "Изследване влиянието на тютюнопушенето върху качествения състав на субгингивалната микрофлора при пациенти, страдащи от пародонтално заболяване".
През октомври 2002 г. тя започва специализация в Стоматологичния факултет по орална хирургия. Д-р Ескич е член на Сръбското медицинско дружество, Асоциацията на частните стоматолози в Сърбия, Асоциацията на оралните хирурзи и имплантолози на Сърбия, Асоциацията на пародонтолозите в Сърбия, Стоматологичната камара на Сърбия. От 2006 г. тя създава частна стоматологична практика в Белград, където практикува заедно със съпруга си.

Събития

""Ефектът от пушенето върху оралното здраве""
12:15 - 13:00, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: MIS)

Пушенето често води до усложнения при различните видове терапии при зъболечение. Важна роля за отказа от пушене или поне за преминаване към по-малко вредни алтернативи на пушенето имат зъболекарите. Тютюневи изделия без горене може да са междинно решение в процеса на отказ от вредния навик.

Прочетете още
Виж всички лектори...