Лекции SDM 2010

09:30 - 00:00, 30 сеп (четвъртък), 2010
Стая: B

"БиоЛОГИЧНИ принципи на ултразвуковата орална хирургия"

Д-р Ангело Троедан

Биологичните онсови осигуравят регенеративните принципи, развивали се в течение на еволюционния процес милиарди години до появата на бозайниците.

Както древната, така и съвременната медицина използва тези механизми, за да ръководят оздравителния процес според принципите на физиологията и имунологията. изцеление на базата на основните принципи на физиологията и имунологията.



С тези познания няколко теоретично обосновани хирургически техники бяха обсъждани преди 20-30 години, но не можаха да бъдат внедрени, поради липсата на подходяща технология и инструменти, за да позволи минимално инвазивни хирургични процедури.



Лекцията ще направи кратък преглед на основните принципи на костна и мекотъканна регенерация и последните развития на ултразвуковите хирургични устройства, които сега за първи път позволиха практическото проложение на досега само теоретично и експериментално доказаните техники за водена костна регенерация с най-малък риск от неуспех и минимална травма на пациента в ежедневната му работа.



Представянето на хирургичния протокол на crest splitting, субпериостални тунелни техники, хидродинамичен синуслифтинг и т.н. е придружено от презентации на клинични случаи.

Обратно към списъка......