Лекции SDM 2019

12:30 - 13:00, 05 окт (събота), 2019
Стая: B

""Дигитален 3D архив на дентални модели и лице със Zub Studio - имплементиране и ефекти за пациентите и денталните практики""

Г-н Орлин Атанасов

1. БЪДЕЩЕТО НА 3D АРХИВИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ:
а. СУПЕРИМПОЗИЦИЯ НА ТРИИЗМЕРНИ ОБЕКТИ.
б. КОНТРОЛ И ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНИ ЦЕЛИ.
2. БЪДЕЩЕТО НА ДИГИТАЛИЗИРАНАТА ДЕНТАЛНА ПРАКТИКА
а. ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ ЗА ПРАКТИКАТА
б. ЛЕСНО ПРИЛОЖИМО И ДОСТЪПНО ИМПЛЕМЕНТИРАНЕ
Цел на лекцията е да дефинира и представи възможностите и методите за контролирано проследяване на различните етапи от развитието на пациентите.Материали и методи: Наблюдавани са 20 пациента на възраст 21 – 60 години, при които са проведени комплексни лечения. Горната и долна челюсти са сканирани преди, по време на и след завършване на лечението. Текущите и финални резултати са проследени и анализирани чрез суперимпозиция на 3D модели от съответните етапи. Създадени са 3D досиета на пациентите. Планирането и самото лечение са направени от екипи съставени от различни дентални специалисти.
Резултати: След приключване на планираните ортодонтски лечения, суперимпозицията показва, че при 20% от пациентите е необходимо допълнително лечение.
Заключение: Създаването на 3D досиета на пациентите, чрез събиране, архивиране и наслагване на дигитални модели от различни етапи на провежданите дентални лечения, дава сравнително точен отговор за постигнатите резултати. След завършване на леченията лесно се диагностицират последващи изменения в съзъбието. Възможна е оценка за предсказуемост и точност на планиране и изпълнение.

Обратно към списъка......