Лекции SDM 2015

09:30 - 10:30, 01 окт (четвъртък), 2015
Стая: MIS

"Естетични грешки при имплантологично лечение във фронталната област: етиология и лечение"

Проф. Стивън Чу

Естетичните грешки, свързани с дентални импланти в естетичната зона, са най- голямото предизвикателство, с което денталният екип може да се сблъска. Тези проблеми могат да бъдат лицеви, интердентални,или комбинация от дефекти. Голяма част от лечението се върти около корекция на тези естетични дефекти, причинени от лошо лечебно планиране, лошо поставяне на имплант или лоши контури на възстановяванията. По последователен начин ще бъдат представени хирургични, ортодонтски и протетчини възможности и техники, за справяне с тези естетични недостатъци- от класически пародонтално- протетични решения към по комплексни случаи,включващи ортодонтия, пародонтология и протетика.
След презентацията, участниците ще могат да:
- Познават потенциала на твърдите и меките тъкани подлежащи на корекция около естетично променени импланти във фронталната област
- Знаят кога е наложителна допълнителна ортодонтска терапия
- Знаят кога протетчиното решение е най- добрата лечебна възможност.


Лечебни стратегии при комплексно протетично лечение: селекция на зъби и корекция на мекотъканната архитектура при протезиране

Цялостното планиране на лечението при комплексни естетични случаи,включващи естествени зъби и импланти, може да бъде голямо предизвикателство. Ключът към успеха е да разберем и развием предсказуеми стратегии в грижата за пациента.
Презентацията ще се фокусира върху диагнозата на зъбните и гингивалните структурни несъответствия. Решенията ще са фокусирани върху интердисциплинарното лечение,включващо ортодонтия, пародонтология и консервативно зъболечение. Последните проучвания в тези области ще бъдат представени едновременно с най- новите инструменти, с които да изпълним целите си.
След презентацията, участниците ще могат да анализират и лекуват:
1. Несъответствия в размера на зъбите, като част от индивидуалната зъбна естетика, оклузия и анализ на Болтън
2. Последните проучвания върху размерите на зъбите и формата им и дали съществува полова обусловеност
3. Кои са естетичните детерминанти,които определят гингивалната естетика.

Обратно към списъка......