Клинични демонстрации SDM 2019

09:00 - 11:00, 06 окт (неделя), 2019
Стая: Planmeca

""Биологични и технологични фактори, оказващи влияние на естетиката при възстановявания върху единични и множествени импланти""

Доц. Кристиян Дину

Съвременната имплантология представлява постоянно предизвикателство за постигане на отличен естетичен резултат заедно с възстановяването на загубената функция и добрата прогноза за получения резултат. Един от многобройните етапи на лечението при постигането на тази цел е хирургично възстановяване на дефектите на алвеоларния гребен. В литературата са описани многобройни методи за аугментация на алвеоларния гребен, според морфологията на дефекта и вида на протетичната реконструкция. Ще бъдат представени научни и клинични доказателства, базирани на широк спектър от процедури по аугментация в зависимост от вида на дефекта, материала за реконструкция и концепцията за лечение. Ще се разгледат всички видове дефекти, от дехисцентни дефекти и фенестрации, тънък гребен с хоризонтален костен дефицит, вертикални дефекти до комбинирани хоризонтални и вертикални дефекти на алвеоларния гребен. Методите на реконструкция варират от GBR техники с автоложна кост и биоматериали, резорбируеми мембрани или титаниеви нерезорбируеми мембрани до различни техники с костни блокове – онлей (onlay), шел (shell), хоризонтална или вертикална аугментация с интраорален или екстраорален източник на костна тъкан, комбинирани вертикални и хоризонтални техники с автоложни костни блокове и GBR, преместване на долния алвеоларен нерв. Ще бъдат разгледани мениджмънта на меките тъкани с FGG, CTG и коригиращи техники в естетичната зона при импланти с открити части.
ОПЕРАЦИЯ НА ЖИВО - Хоризонтална костна аугментация с имедиантно поставяне на импланти AnyRidge
След първата част, която ще се състои от теоретично представяне на процедурата, включваща етиология, клинична и образна диагноза, хирургично лечение и дискусия на някои клинични случаи, следва операция на живо с имедиантно поставяне на импланти AnyRidge. В зависимост от проспективния клиничен случай, поставянето на имплантите може да бъде последвано от хоризонтална костна реконструкция, използвайки GBR техника с алографт и резорбируема мембрана, фиксирана с пинове или периостални шевове, мениджмънт на ламбото за пасивно затваряне и техники за зашиване. Можете да откриете повече детайли за клиничния случай на пациента на Mega'Gen Implant Bulgaria.

Обратно към списъка......