Клинични демонстрации SDM 2012

09:00 - 13:00, 29 сеп (събота), 2012
Стая: Omnia

"Поставяне на имплант с лазер ,препарация на кариес, разкриване на импланти със Er-Yag LITETOUCH и MD Biolase лазери"

Д-р Норберто Берна
Д-р Ави Рейханиян

Списъкът на клиничните приложения в лазерно асистираната дентална медицина нараства стремително, най-вече с огромен брой процедури в областта на оралната хирургия.
Дължината на вълната на Er: YAG лазера е преценена от специалистите като изключително безопасна и доминира в денталната медицина днес. Er: YAG като дължина на вълната, е един от най- подходящите лазери за приложение в костните структури.
Тази презентация ще демонстрира приложението на Er:YAG лазерите в света на имплантологията и предимствата в сравнение с конвенционалните терапевтични методи.
Днес ние наблюдаваме безпорядък по отношение на клиничното приложение на лазерите в областта на имплантологията и много лекари по дентална медицина могат да объркат реалноста и фантазията.
Основната цел на тази презентация е да внесе известен ред в хаотичната информация по тази тема и да предостави някои отговори на най-често задаваните въпроси като: Колко далече мога да стигна с тази технология? Това само рекламен и маркетингов подход ли е или доказана терапия? Къде е разделителната линия между реалността и фантазията? Тази нова технология напълно ли замества конвенционалните методи и ако не, къде да оставим лазерния наконечник и да приложим старите методи и конвенционални подходи?
Тази презентация ще докаже без всякакво съмнение, че Er:YAG лазерът LiteTouch, е много ценен инструмент и демонстрира ефективност и сигурност при приложението в импрантологичната терапия.

Основните теми, които ще бъдат обсъждани по време на презентацията са:

1- Инцизии
2-Премахване на гранулационна тъкан.
3-Определяне на местоположението и посоката на импланта –Начален пробив с лазера на кортикалната кост.
4- Приложение на GBR техника
5-Реконтуриране на мека тъкан около импланта.
6-Откриване на поставени импланти
7-Трансмукозални импланти.
8-Открит синус лифт – отваряне на прозорец
9-Лечение на периимплантити .
10-Лечение при грешки в имплантологията
11-Имедиантно поставяне на имплант на инфектирано място

Всички теми ще бъдат онагледени с филми и случаи.

Обратно към списъка......