Лекции SDM 2020

09:00 - 11:00, 16 окт (петък), 2020
Стая: NEWTON HALL

"Към биологично ориентирани естетични имплантатни възстановявания в зоната на усмивката. Къде стоим?"

Д-р Мирела Ферару
Проф. Ницан Бичачо

За да постигнем естествено изглеждащ резултат на изкуствено имплантатно възстановяване, трябва добре да се анализира оперативното поле и да се планира дългосрочната интеграция на ресторативния комплекс и имланта със заобикалящите тъкани.
В зоната на усмивката, нашата основна цел е да постигнем естествено изглеждащи меки тъкани около имплантите, за да има естествено изглеждаща и функционална корона.
Натрупаната информация през последните 20 години за костния и тъканния отговор ( и промени) около имплантите, позволява биологично обосновано прилагане на различни хирургични и възстановителни подходи, за да може комплксът имплант- абътмънт, да има по-големи шансове да се слее с тъканите и съзъбието в пълно здраве и хармония.
В тази презентация ще бъдат обяснени хирургични и възстановителни техники чрез клинични случаи, за да може добре да бъдат разбрани настоящите ограничения и разнообразните възможности за увеличаване на успешните резултати при лечение с импланти, особено в зоната на усмивката.

Обратно към списъка......