Клинични демонстрации SDM 2019

16:00 - 18:00, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: Planmeca

""АБВ на функционални и естетични възстановявания. Как да документираме бързо и лесно, за да обсъдим с пациентите и колегите си?""

Проф. Луис Хардан

Лекцията ще бъде разделена на 2 теми: директни композитни възстановявания и модилна дентална документация, последвано от демонстрация на живо относно мобилна дентална фотография.
1- Откакто бяха въведени през 1970 г. фотополимерните композити показаха много недостатъци като лоша износоустойчивост, лоша маргинална адаптация към дентина, проблеми със съвпадение на сянката при естетичните случаи и основно свиването по време на полимеризация. С новото поколение композити тези проблеми са почти решени. В първата част на лекцията ще бъде обяснено как да се избертат и използват адхезиви, какво е новото при възстановителните материали, какви са най- иновативните технологии, какви са слабо свиваемите и слабо стресираните композити и как да се изпълнят композитните естетични възстановявания от прости до кмплексни случаи, използвайки опростени и повторяеми техники и така да се постигне естетичен успех.
2- Фотографията е силата на денталната медицина, нейните множество приложения в диагностиката и лечебното планиране, документацията, публикуването и обучението правят денталната фотография стандартна практика в модерните дентални практики. През последните години DSLR (дигиталните единични рефлексни лещи) камери бяха единствения начин в денталната медицина да се правят високо качествени макро образи. Напоследък смартфоните изминаха дълъг път в дигиталната фотография поради развитието на последните технологии.
Целта на тази лекция е да демонстрира капацитета на тези устройства за получаване на високо качествени дентални образи за нашата ежедневна документация и да представи ново устройство за дентална фотография: the Smile Lite MDP, което е много просто за използване и позволява да се правят високо качествени дентални снимки с мобилни телефони. Тези снимки са полезни за различните видове документация и комуникация по изпълним преподаваем и повтарящ се начин от всеки и за ежедневната практика. Демонстрацията на живо ще следва лекцията и ще покаже как се правят мобилни дентални снимки по лесен и предвидим начин.

Обратно към списъка......