Лектори SDM 2016

Д-р Ставрос Пелеканос

Д-р Ставрос Пелеканос получава бакалавърска степен по дентална медицина (D.D.S.) през 1991 г. в Университета на Атина, Гърция. През 1993 г. той получава докторска степен по протетична медицина (Dr.Med.Dent) в Университета на Фрайбург (Проф. Д-р. Дж. Р. Щруб), Германия. Следвайки професионалното си обучение, Д-р Пелеканос създава частна практика в Атина, ориентирана към протезиране, имплантология и естетична дентална медицина. През 2002 г. той е назначен като преподавател с пълно работно време в Катедрата по протезиране, Факултет по дентална медицина, Университет на Атина, Гърция и днес е асистент професор в същия департамент. От 2013 г. е член на Европейската академия по Естетична медицина (EAED). Професионалните му предпочитания включват: Международен колеж за протетична медицина (ICP), Европейска асоциация по протезиране (EPA), Гръцка асоциация по протезиране и много други. Член е на факултета на Института gIDE (Глобален институт за дентално образование, Лос Анджелис, Калифорния) и Dental Tribune CME.

Събития

"Единични импланти в естетичната зона. Анализ на комплекса имплант-абътмант-корона за дълготрайна стабилност и естетика."
09:00 - 10:00, 06 окт (четвъртък), 2016 (Стая: IBSimplant)

В тази презентация ще се фокусираме върху синхронизирането, изборът на материал и видът на ортопедичното възстановяване, които допълнително усложняват вземането на решение и засягат крайния резултат. Ще се разгледа методологията и лечебната последователност за единичния комплекс имплант- абътмант- к...

Прочетете още
"Имедиатно поставяне на импланти , мениджмънт на меките и твърдите тъкани в комбинация с пиезохирургия при сложни естетични случаи"
14:00 - 18:00, 06 окт (четвъртък), 2016 (Стая: G)

1-во упражнение: Имедиатно поставяне на имплант #21 с покривен винт със свободна гингивална присадка и имедиатно временно възстановяване или сулкус формер с костозаместване. 2-ро упражнение: Поставяне на имплант #12 с хоризонтален GBR, използвайки костозаместване и мембрана с пинове за фиксиране. ...

Прочетете още
Виж всички лектори...