Лектори SDM 2013

Д-р Иван Йовчев

Завършва ВМЕИ София през 1990 година.
През периода 1991- 2011 година посещава множество конгреси, семинари и курсове на тема ендодонтия. През тези години е слушал лекции и е посетил курсове на водещи имена в областа на ендодонтията.
През 2000 година започва сам да води курсове на тема “Ръчна обработка на корено каналната система и студена латерална кондензация”, а от 2004 година и курс на тема “ Ротиращи инструменти за механична обработка и топли методи на обтуриране на корено каналната система”.
Водил е наколко курса на тема "Отстраняване на сепарирани инструменти- висш пилотаж или рутинна ендодонтска практика”. Създател на собствена методика за отстраняване на сепарирани инструменти.
От началото на 2005 година лимитира практиката си само в областа на ендодонтията. От началото на същата година въвежда в практиката си използването на оперативен хирургичен микроскоп.
Д-р Йовчев е един от основателите на БЕО ( Българско Ендодонтско Общество) и настоящ председател на БЕО.

Събития

"Инструментиране на коренови канали със системата BioRaCe на швейцарската фирма FKG"
14:00 - 18:00, 03 окт (четвъртък), 2013 (Стая: Zeiss)

Практическият курс ще запознае участниците с: Съвременна концепция за ендодонтска обработка на коренови канали. Как да разчетем ендодонтската карта и да открием екстра анатомия. Трикове на специалистите в проблемни ситуации. Тънкостите на първоначалното прохождане. Машинни пили BioRaCe - предим...

Прочетете още
Виж всички лектори...