Лектори SDM 2019

зъботехник Даниеле Рондони

Даниеле Рондони има собствена лаборатория от 1982г. Завършва зъботехника през 1979г. и все още преподава в „Италианското Училище за Зъботехници“. През кариерата си е натрупал много опит от специализации в Швейцария, Германия и Япония. Той е гостуващ преподавател в Катедрата по Възстановителна Стоматология на Университета Чиети- Песцара.
Даниеле е отдаден на изучаването на морфологията и денталната естетика и активно допринася за развитието на материали, използвани в естетичните дентални възстановявания.
Автор е на текста „Керамична многослойна техника“ и на наръчник за зъботехници за употреба на композитни материали, където представя собственият си метод „Обърната послойна система“. Някои негови случаи са публикувани в книгата "Conservative Restoration of Anterior Teeth” by Vanini, Mangani, Klimovscaja. Други случаи са представени от д-р Валтер Девото в “Restorative Dentistry. Treatment Procedures and Future Perspectives”. Допринесъл е и за “LAYERS, an atlas of composite resin stratification” by Manauta – Salat, Quintessence Publishing.

Събития

""Индиректни възстановявания: как да предотвратим често срещани грешки и технически недостатъци""
11:30 - 12:15, 04 окт (петък), 2019 (Стая: B)

Днешната дентална медицина се основава на постоянно развиващите се нови поколения материали, които могат да са идеални при изработване на фасети както и при индиректни възстановявания. Новите поколения материали са идеалния избор за индиректни решения и все пак, за да се постигне техния пълен естети...

Прочетете още
""Иновативни решения за маскиране на преоцветени и тъмни естествени зъби и абътманти""
14:00 - 18:00, 04 окт (петък), 2019 (Стая: G)

Нашата цел е да изработим "естествено бели" предни композитни фасети. Участниците ще научат да избират цвят, послоен проект, да лекуват субстрата, да изпълняват ниска хроматичност и напластяване на маса с висока стойност, да изпълняват финално "естествено бяло" на зъбната повърхност, как да управляв...

Прочетете още
Виж всички лектори...