Лектори SDM 2022

Д-р Давиде Гулиелми

Д-р Давиде Гуглиелми завършва Дентална Медицина в Универститета Инсубрия през 2010г. Получава следдипломна специализация по Орална Хирургия ( Университета в Милано) през 2012г.( Ръководител Проф. Матео Киапаско) и през 2014г. Магистърска степен по Пародонтология в Университета в Сиена. Той проучва областта наминимално инвазивната хирургия и естетична стоматология, фокусирайки се на възстановяването и запазването на много компрометирани зъби.
Работи в частна практика от 2011г. , през 2014г. започва сътрудничество с Проф. Фабио Горни (Милано) и от Януари 2016г. е записан в Университетската Болница Сан Рафаеле, Катедра Пародонтология ( Ръководител: Проф. Масимо Де Санктис).
През 2018г. печели Наградата Лаваньоли по време на 3-тия Национален Конгрес на Италианското Ендодонтско Общество, а през 2019-20 е финалист на наградите Джорджо Вогел на Италианското Общество по Пародонтология и Имплантология.
Преподавател е е програмата за следдипломно обучение на Универститета Сан Рафаеле, Милано и „26К Център“ в Париж.
През 2020г. става асоцииран преподавател Клинична Пародонтология в Университета в Инсубрия и на Второ ниво на магистърската програма на Университета в Сиена и Брешча. Автор на две глави в учебници по пародонтология и има публикации в много издания. Дава лекции в страната и по света. Член е на Италианското Общество по Пародонтология и Имплантология (S.I.d.P.),на Международният Екип по Имплантология (I.T.I.), на Италианското Общество по Ендоднтия (S.I.E) и сребърен член на Style Italiano и Style Italiano Endodontics

Събития

"Връзката между възстановителната стоматология и пародонталната пластична хирургия"
15:00 - 15:45, 06 окт (четвъртък), 2022 (Стая: Milenium )

Естетичните очаквания и възприемане на пациентите се увеличиха много през последните десетилетия, поради което мукогингивалните интервенции вече не се ограничават само до покриване не корени, но трябва да осигурят цялостен естетичен резултат, който да включва преливане в континуитета на цвета зъба ...

Прочетете още
Виж всички лектори...