Лектори SDM 2020

Проф. Ирена Зайлер

Професор доктор по дентална медицина, Ръководител на Катедрата по фиксирано протезиране и биоматериали в Университета В Женева. Помощник Доцент във Факултета по превантивни и възстановителни науки, Център Робърт Шатнер, Училището по дентална медицина, Университета на Пенсилвания, Филаделфия, САЩ ( Ръководител: Проф. д-р М.Б. Блац)
Проф. Зайлер получава своето дентално образование и степен доктор по дентална медицина във Факултета по медицина на Университета в Тюбинген, Германия през 1997/1998 г. През 2003 г. тя става асистент в Клиниката по фиксирано и подвижно протезиране и научни дентални материали в Цюрих. От 2010 г. е била доцент доцент в същата клиника. През 2007 г. д-р Зайлер е била гостуващ учен във Факултета по Биоматериали и биомиметика в Денталния Колеж на Университета в Ню Йорк,САЩ. В добавка от 2009 г. е доцент сътрудник във Факултета по превантивни и възстановителни науки, Център Робърт Шатнер, Училището по дентална медицина, Университета на Пенсилвания, Филаделфия, САЩ. От септември 2013 г. е ръководител на Отдела по фиксирано протезиране и биоматериали в Университета в Женева. Д-р Зайлер е специалист по протетика ( Швейцарското Общество по възстановителна дентална медицина) и притежава Сертификат за фокусирани дентални дейности в денталната имплантология (WBA) от Швейцарското Общество по дентална медицина. Член е на борда на директорите на Швейцарското Общество по реконструктивна дентална медицина и на Швейцарския Лидерски Екип на Международния Отбор за имплантология (ITI). Освен това тя работи за Научните Съвети на Европейската Асоциация по остеоинтеграция и Швейцарското Общество по имплантология. Д-р Зайлер също е член на борда на директорите на ЕАО, активен член на Европейската Академия по естетична дентална медицина и активен колега във Великата Нюйоркска Академия по протетика. От началото на 2019 г. е главен редактор на Международното Списание по Протетика. Също е автор или съавтор на повече от 100 рецензирани научни ръкописи, 6 глави на книги и монографията "Цвета в денталната медицина - клинично ръководство за предвидима естетика" заедно с д-р Стивън Чу, д-р Раде Паравина и г-н Адам Миелешко (публикувана от Quintessence). Тя държи няколко патента върху естетични покрития на дентални/ медицински устройства и върху дигитална дентална шина.

Събития

"Контрол на бялата и розовата естетика - интердисциплинарен подход"
09:30 - 10:45, 15 окт (четвъртък), 2020 (Стая: EINSTEIN HALL)

Розовата естетика е не по-малко важна от бялата естетика. Освен това имплантатните реконструкции върху умъртвени зъби могат да бъдат предизвикателство в това отношение. Ще бъде показано,че сивкавите метални абатмънти и металокерамичните реконструкции водят до тъмно обезцветяване на меките тъкани. В...

Прочетете още
Виж всички лектори...