Sofia Dental Meeting - Made in Bulgaria


    Софийската дентална среща винаги е имала за основна цел да представи знанията и опита на водещи дентални специалисти, както от чужбина, така и от България.
С голяма гордост и усещане за мисия, Асоциация SDM се стреми да издига авторитета на българското дентално съсловие, да цени знанията на утвърдените академични преподаватели и да дава възможност за изява на млади, талантливи колеги, които са се посветили на непрекъснато усъвършенстване в професията. Доказателство, че това е важно не само за нас, са препълнените зали по време на сесиите с български лектори, правостоящите колеги при изявите на Българското дружество по естетична стоматология, недостигащите места за българските практически курсове.
Ето защо 7-та Софийска дентална среща отново ще бъде сцена, на която своите постижения ще представят наши дългогодишни партньори, но също  така и колеги, които за първи път ще се качат на нея.
В сферата на детската дентална медицина, д-р Г.  Жегова ще разкрие тънкости при работа с Er:YAG лазер при лечение на кариес в детска възраст и ще сподели своя клиничен протокол.
В областта на ендодонтията д-р К. Шияков ще ни запознае с необходимия инструментариум и със съвременните техники за отстраняване на счупени ендодонтски инструменти.
Д-р Р. Грозданова и д-р М. Денчева ще ни представят разнообразни клинични случаи, показващи възможностите на актуалната инфрачервена диагностика в областта на ежедневната дентална практика.
Чрез множество клинични примери д-р Г. Гаврилов ще сподели опита си в оптимизиране на лечението с фиксирана техника с цел разбиване на мита за "дългото" ортодонтско лечение.
В областта на протезирането с цели протези, д-р Л. Трендафилов ще представи основния протокол и ще разкрие важни практически трикове за постигане на перфектен функционален отпечатък.
Адвокат М. Радева ще ни помогне да се ориентираме в  хаоса от нормативни регулации, касаещи денталната практика и ще се опита да ни предпази от „критични ситуации“ във взаимоотношенията лекар-пациент. В тази посока д-р Б. Бонев ще спре вниманието ни върху значението на стреса  в ежедневната дентална практика и ще ни посочи пътища да ограничим вредните последствия от него.
     Д-р Н. Узунов ще сподели с нас 20 годишния си опит в областта на имплантологията, ще ни покаже най-често допусканите грешки и начините да се справим с тях. Д-р В. Станков ще ни представи принципите на тунелната техника при лечение на гингивални рецесии и ще ни демонстрира приложението на Puros Dermis.
Разбира се най-новите си постижения ще представят обичани и популярни български лектори от предишни издания на SDM, които винаги ще имат запазено място на сцената на Софийската дентална среща.