Помощ! Пациентът ми е дете!!


     Случвало ли ви се е да стигнете в ума си до такива викове за помощ при вида на дете – пациент.  Да се привлече вниманието и съдействието на тези пациенти по време на денталното лечение, особено когато изпитват болка  или страх, е особено трудно. Не всеки може да се справи с тях и не поради липса на зъболекарски умения, а чисто и просто, заради това, че те са пациенти, които изискват специално внимание и отношение. Един, на пръв поглед лесен клиничен случай , може да се окаже сериозен проблем. За да ни помогнат да разберем по-лесно децата като пациенти и да ни дадат насоки за справянето с тях, сме поканили специалисти от България и чужбина. Един от тях е самият д-р Дейвид Ротман, обичан и канен лектор навсякъде по света. При последното си участие на GNYDM , той покори публиката със своите практически насоки за изготвянето на план за лечение на децата,  както и насоки за справяне с тяхното поведение. Представянето му беше феноменално и  точно заради това  тази година д-р Ротман ще бъде един от основните ни гост-лектори. Възползвайте се от тази уникална възможност да го гледате на живо!
Друг лектор, на когото трябва да се обърне особено внимание, е д-р Галина Жегова. Лазерите са нещо, което навлиза с все по-голяма сила в денталната практика, техните предимства са многобройни, но дали са подходящи за лечението на деца. От позицията си на дългогодишен специалист в областта на детската дентална медицина, д-р Жегова ще даде експертното си мнение по въпроса за лечение с лазери в детския кабинет .
Разбира се подборът на звездни лектори не пира до тук! Всеки лекар по дентална медицина трябва да бъде компетентен да диференцира различните клинични белези на най-честите орални заболявания, които ще среща ежедневно в практиката си, както и съвременните им начини на лечение. Не пропускайте възможността да видите и чуете нещо повече по тази тема от д-р Хуан Йепес. Не по-малко важна тема, касаеща малките ни пациенти, е тази за травмите. Денталната травма винаги е резултат от остро директно или индиректно предаване на енергия върху зъба и тъканите около зъба. Подобно предаване на енергия може да доведе до коронкова и коренова фрактура и/или луксация на зъба. Също така може да причини наранявания на меките тъкани. Какво и как да предприемем? Повече по темата ще научим от д-р Хрвойе Юрич. Очакваме ви!