Клиничните демонстрации за SDM 2016

Д-р Рафи Романо и Проф. Жан Франсоа Ласер - научен председател на СДМ 2016

welcome from Rafi Romano

Като Международен Научен Председател на 9-тата Софийска Дентална Среща 2016 (6-9 Октомври 2016) с гордост ви представям едно от най- големите международни събития, които някога са организирани!

Предизвикателството беше много голямо, защото събитието расте всяка година. Очакваме повече от 2000 участници от Европа да посетят СДМ 2016, където лекции ще изнесат над 90 международни лектора, ще има повече от 100 фирми изложители в 4 пълни дни лекции, курсове, демонстрации наживо и много богата социална програма.

Избрах най- реномираните световни лектори , които са не само известни и канени по всички големи международни конгреси, но са новатори и предприемачи денталния свят. Ще бъдат представени модерни CAD-CAM технологии за диагноза, планиране и изработка на дентални възстановявания. Ще бъдат обхвананти всички дисцпилини на денталната медицина: Протетика, Композитни възстановявания, Имплантология, Пародонтология, Ортодонтия, Детска дентална медицина, Програма за зъботехници, Пластична хирургия и др. Дентални екипи от Израел ( водени от Проф. Бичачо), Италия ( от д-р Мауро Фрадеани), Франция (от Проф. Ласер) и Ливан (от Проф. Надер) ще обогатят интердисциплинарните перспективи на нашата ежедневна работа.

Предизвикателството да се организизра подобно събитие е огромно и взискателно, но аз съм сигурен, че Доц. Филчев, основателят на СДМ , д-р Чакалов, настоящият президент, и техният екип, ще продължат да работят през годините, за да съществува СДМ дълги години и да се наложи като най- успешната и посещавана ежегодна среща в Европа.

Д-р Рафи Романо, Тел Авив

welcome from J.F Lasserre

От името на Научния Комитет на 9-тата Софийска Дентална Среща 2016, съм изключително щастлив да представя програмата на един от най- уважаваните конгреси за следдипломно обучение по дентална медицина.

Този конгрес се откроява като голямо събитие по отношение на научната програма, представена от водещи международни лектори. Тази година програмата предлага възможност да видим всички гледни точки на еволюцията и бъдещето на професията. Ще имаме повод за размисъл над минимално инвазивните подходи и запазващите тъкани принципи, както и ще наблегнем на най- новите техники в Ортодонтията, Имплантологията и Дигиталното протетично зъболечение.

Като ръководител на Френския отбор, както и като лектор на най- първото издание на конгреса - СДМ 2007,съм горд и щастлив да представя на нашата публика няколко демонстрации наживо, практически курсове и лекции, разпределени в три големи сесии: Хирургия, Възстановяване и CAD/CAM. Основният акцент на Френския отбор, чиито членове са избрани измежду най- добрите лектори във Франция, ще бъде върху общи теми на денталната медицина, но самите презентации ще носят характерната за Френската школа и култура педагогическа, концептуална и естетична гледна точка.

Отвъд научните измерения, дните по време на СДМ са възможност, която не трябва да се пропуска за почивка, за обмен на впечатления и идеи, за създаване на нови и за укрепване на връзки с Българските лекари по дентална медицина и техните колеги от цял свят.

Пожелавам ползотворно и успешно 9то издание на СДМ 2016!


SDM 2016 Lecturers presentation

Angelo Troedhan
Проф. Анджело Троедан - "Разбирането на на механизма на остеоинтеграция и костната аугментация: новите златни стандарти в имплантологията и ГБР за зъболекари и орални хирурзи"
Tidu Mankoo
Д-р Тиду Манку - "Възстановяване на липсващи зъби с импланти в естетичната зона - хирургични и протетични ключове за успех"
Javier Perez
Д-р Хавиер Перез - "Протоколи за предвидими резултати във фронталната зона"
Zaher Abbas
Д-р Захер Абас - "Успешно екстрадиране на ретанирани канини"
Giacomo Fabbri
Д-р Джакомо Фабри - "Нови подходи за идеална естетика и издръжливост на протетичното лечение"
Liwia Minch
Д-р Ливия Минх - Мини имплантите за опора и дизайн на усмивката при пародонтално компрометирани пациенти
Paul Gerloczy
Д-р Пол Герлоци - Монолитни възстановявания: каприз или новият стандарт?
Roberto Turrini
Д-р Роберто Турини – Препарация срещу безпрепарация при изцяло керамични възстановявания
Tiziano Bormardelli
Д-р Тициано Бомбардели – Функция и дисфункция при дъвкателната система
Louis Hardan
Проф. Луис Хардан – Мобилна дентална фотография
Mauro Fradeani
Д-р Мауро Фрадеани – Естетика и функция при протетичното възстановяване
Stavros Pelekanos
Д-р Ставрос Пелеканос – Единични импланти в естетичната зона. Анализ на комплекса имплант, абътмънт и корона за дългосрочна стабилност и естетичен изглед
Markus Hurzeler
Д-р Маркус Хюрцелер - Имплантиране и разкриване на импланти в естетичната зона: нов тунелен подход
Giulio Rasperini
Проф. Джулио Расперини - Възможности, граници и последователност на пародонталната терапия при тежко компрометирани пациенти
Nitzan Bichacho
Проф. Ницан Бичачо - "V CONCEPT": нов подход в имплантологията
И още много