Лекции SDM 2019

09:00 - 09:40, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: MIS

""Ключови фактори за успешни резултати в дигиталната дентална медицина""

Д-р Масао Ямазаки

В тази презентация ще бъдат дискутирани новите техники и материали, които се използват при дигиталния възстановителен работен процес. Участниците ще научат: 1. Да разбират естетичните класификации 2. Насоки при избор на материал 3. Нови техники за подобряване на препарационния ръб.

Прочетете още

09:00 - 10:00, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: B

""Ендодонтско лечение на зъби с незавършено кореново развитие: от пулпно покритие до пулпна регенерация""

Д-р Мария Ел Коури

Основната цел на пулпната терапия е да поддържа целостта и здравето на зъбите и техните поддържащи тъкани.Целта на тази лекция е да се разбере и диагностицира тежестта на пулпното възпаление и дали лечението съответно ще бъде пулпно покритие или корено-канално лечение.

Прочетете още

09:00 - 09:50, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: Planmeca

""Ендодонтско лечение днес - баланс между медицина и техника""

Доц. Силвия Димитрова

Изборът на метод, техника, инструментариум и средства би следвало да бъде съобразен с конкретната нозологична единица, анатомо-морфологична ситуация и цялостния лечебен план. Анализират се различни клинични случаи от практиката на лектора както от гледна точка на алгоритъм при избор на диагностични...

Прочетете още

09:40 - 10:10, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: MIS

""Новаторска оптимизирана процедура за пародонтална регенерация в ортодонтията""

Д-р Юничи Уатахики

Досега не беше достатъчно дискутирано в литературата как си влияят един на друг пародонтално регенеративната терапия и впоследствие ортодонтското лечение. Следователно лекторът ще говори за нововъдената оптимизирана пародонтално регенеративна процедура за ортодонти,която самия той е развил.

Прочетете още

09:50 - 10:40, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: Planmeca

""Иригационни техники в ендодонтията""

Доц. Георги Томов

Кои са клинично значимите биофизичните и химични аспекти на каналната иригация? Какъв е риска от екструзия при използване на различни апарати и техники на иригация? Оптимизирането на резултатите от ендодонтското лечение изисква критичен анализ на тези въпроси на ендодонтската иригация, което е предм...

Прочетете още
Общо записи: 72 Показва записи 1 до 5
Страница 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>   Следваща >