Лекции SDM 2018

11:30 - 12:15, 30 сеп (неделя), 2018
Стая: MIS

""Комплексно минимално инвазивно възстановяване, използвайки дигитална дентална медицина""

Д-р Мазаюки Оoкава

Напоследък благоприятни резултати се виждат при много случаи на естетично и функционално възстановяване с минимално инвазивни техники. Това стана възможно поради развитието на биомиметиката, напредъка в бондинг техниката и лечение, използващо етиологично- базиран подход. В добавка използването на микроскопа позволява да се получат прецизни и предвидими резултати при много клинични случаи. Бъдещите перспективи за минимално инвазивно възстановяване на цялата уста, адаптирани към дигиталния подход ще изискват следните клинични дискусии:
1. Има докладвани множество клинични случаи върху смяна от минимално- инвазивно до безинвазивно лечение чрез максимално запазване на здравите зъбни структури, но дали е необходима редукция на зъба като цяло? Или какво е необходимото проектирано местоположение на финалната линия и маргиналната морфология? Дали е възстановяване с цяла фасета или с дпълнителна фасета? Какъв ще бъде размера на зъбната редукция, от която се нуждаем за съответните възстановителни материали?
2. При случаи на възстановяване с порцелан, точността е от съществено значение за увеличаване на предвидимостта, но какви трябва да бъдат ключовите точки в клиничния работен процес за постигане на тази висока предвидимост, когато дигиталната технология замества традиционната работа при възстановяване?
3. Какво ще бъде ръководството за избор на подходящ материал от всички свъзрзани при традиционния и дигитален метод на работа?
4. В случаи на лечение на цялата уста за представяне на оклузията, тестовете с временно възстановяване са задължителни от функционална и естетична гледна точка. Обаче какви ще бъдат ключовете за индиректни възстановявания, които не предполагат ретенция и съпротивителни фактори?
Лекторът ще обясни всичко това чрез илюстрация на негови клинични случаи.

Обратно към списъка......