Имплантологията  - от първи стъпки до висш пилотаж


     Независимо дали сте напълно начинаещ в областта или вече имате значителен опит зад гърба си, но искате да се усъвършенствате, програма на SDM има какво да ви предложи.
За онези, които тепърва навлизат в имплантологията, особено подходящ е практическият курс на  д-р Николай Узунов. На него ще усвоите всички стъпки от хирургичния протокол за  поставяне на импланти, но не само това: д-р Узунов е подготвил и много интригуващи случаи от 20-годишния си клиничен опит, които ще демонстрират какво да правим и какво да не правим, когато поставяме имплант, за да се застраховаме от грешки. Основните принципи на надимплантното протезиране като следващ етап от  лечението ще бъдат разгледани в отделен въвеждащ курс, където ще се запознаете с много полезни трикове и съвети за постигане на предвидима естетика.
Тъй като в имплантологията често ще се сблъсквате и с по-трудни ситуации, поканихме д-р Бахиш Турбах, вече известен лектор от Second International Snow Meeting, да участва отново с курс в рамките на SDM. Как да се справим с грешките и усложненията в оралната имплантология и как да предвиждаме и избягваме анатомичните рискове - все въпроси от решаваща важност по време на хирургичната манипулация, чиито отговор ще получите на този изключително полезен практически курс.   
Темата за периимплантита и какви регенеративни методи имаме на разположение, за да се преборим с него, ще бъде разгледана подробно на курса на д-р Георги Манев.
Друга актуална и спорна тема в имплантологията –  за имедиатното имплантиране и натоварване - ще бъде широко дискутирана както в лекционната програма, така и на практическите курсове. Д-р Хосе Карлос Роса (Бразилия) е световноизвестен лектор с дългогодишен опит в областта на имплантологията и протетиката. В лекцията и курса си на SDM той ще ви запознае с иновативната техника за Имедиатно Дентоалвеоларно Възстановяване (IDR), която съкращава продължителността на лечението и дава отлични резултати дори и при компроментирани алвеоли. В курса си той ще представи в повече детайли тази техника, като ще отдели специално внимание на ключовите фактори за успешно имедиатно натоварване. По темата за имедиатното натоварване ще се включи с лекция още един добре познат от сцената на SDM и изключително ерудиран лектор с 30-годишен опит в имплантологията - д-р Питър ван дер Скор (Холандия). Практическият му курс ще бъде посветен на разнообразните техники за синус-лифт  в имплантологията – един хирургичен курс на високо ниво, който ще ви даде необходимите познания  и увереност при приложението на тези процедури във вашата практика.  
Друго голямо име в имплантологията – д-р Карлос Мария Соарди (Италия) ще дискутира в лекцията си най-новия имплантологичен подход в случаите на тежко резорбирана максила. Темата за компроментиратата кост и как да постъпим най-правилно в ситуациите на резорбция ще бъде детайлно разгърната в практическия курс на д-р Соарди. Отново предназначен за напреднали, този курс ще ви запознае с показанията и изпълнението на различни процедури за запазване на алвеоларния гребен.