Курсове SDM 2015

14:00 - 18:00, 01 окт (четвъртък), 2015
Стая: Zeiss

"Съвременна пародонтална хирургия в ежедневната дентална практика"

Д-р Камен Коцилков

Съвременната дентална медицина поставя все по-високи изисквания за постигане на дълготраен, функционален и максимално естетичен резултат. Осигуряването на нормалната морфология и функция на пародонталния комплекс е от критично значение за успешното провеждане на повечето ресторативни процедури, като за постигането на тази цел често се налага приложението на пародонтални хирургични интервенции.
Целта на този курс е да предостави на лекарите по дентална медицина знанията и методологията за да интегрират съвременната пародонтална хирургия в ежедневната си практика, постигайки предвидими резултати за своите пациенти.
Основните акценти на обучението са:
- Разбирането на морфологията на пародонталните структури, етиологията на пародонталните заболявания , диагнозата и планирането на лечението.
- Основни ламба и шевове в пародонталната хирургия.
- Обзорно представяне на различните пародонтални хирургични процедури и мястото им в комплексното лечение.
- Индикации и хирургичен протокол за резективни хирургични процедури за осигуряване на достъп до здрави зъбни структури и създаване на хармоничен гингивален контур.
- Индикации и хирургичен протокол за процедури за създаване на адекватен обем кератинизирани тъкани за последващо протетично или имплантологично лечение.

Обратно към списъка......