Лекции SDM 2011

14:00 - 15:30, 29 сеп (четвъртък), 2011
Стая: Lacalut

"Консервативни естетични решения"

Проф. Д-р Ангело Путиняно

През последните години границите между протетичната и възстановителната дентална медицина се промениха. Добрите резултати на адхезивните техники увеличиха успеха на "лошите" материали, като например композитите, което води до предвидима естетика, сравнимa с тази при порцелановите реставрации.


Ясно е, че предимствата, недостатъците, показания и противопоказания са от основно значение, за да се установи правилният план на лечение, който да следва изводите от научната литература.

Адхезивната стоматология, въпреки че може да се счита за бърз и прост вариант, се нуждае от добро познаване на процедурите и разбиране на оперативните техники. Само спазването на посочените по-горе принципи дава възможност за получаване на успешни биологични и естетични резултати. 

Лекцията ще ви запознае с най-иновативните техники на адхезивната дентална медицина (за порцелан и композитни материали) с особено внимание към показанията на различните техники и правила, които трябва да се следват, за запазване на зъбните и пародонтални тъкани.

Обратно към списъка......