Лекции SDM 2021

16:00 - 17:00, 07 окт (четвъртък), 2021
Стая: Einstein

"R2C: от корена до короната"

Проф. Симоне Грандини

Ендодонтията днес предлага големи възможности по отношение на простотата и предвидимостта на резултатите.
Днес можем да разчитаме на нов подход, основан на намалено отстраняване на зъбната структура, така че да оставим по -здрав дентин в възстановителната част на зъба и все пак да постигнем идеално ендодонтско лечение.
Новите инструменти, новите начини за напояване на канали, триизмерната обтурация предлагат надежден начин за лечение на зъби с пулпарно засягане по лесен и предсказуем начин.
Пост-ендодонтското възстановяване показва проблеми и ограничения, които са много добре известни. Геометрията на остатъчното пространство не е идеална за често използвани материали.
Съвременните лепила предлагат възможност за по -добри резултати при възстановяването на зъбите, когато са жизненоважни или нежизнени.
Редица доказателства сочат значението на короналната реставрация на ендодонтски лекуваните зъби, за да се постигне възстановяване на системата.
Изборът да се използва пост или не се определя от плана за възстановяване въз основа на типа зъб и участието.
Днешната възстановителна стоматология върху ендодонтски лекуваните зъби се основава на съвременни лепила и съвременни композити; все пак той трябва да се сблъска с редица проблеми, които ще бъдат анализирани през лекцията: план за лечение във връзка с останалата структура в предните и задните зъби, вид композит и адхезив във връзка с типа възприета реставрация и правилното поведение в случаите цветът е проблем, какъв материал да се използва в случай на пълни корони и как да се постигне най -доброто представяне.

Обратно към списъка......