Семинари SDM 2015

14:30 - 16:00, 04 окт (неделя), 2015
Стая: B

"Работа с дигитланите технологии в модерната клинична практика: третиране на прости и сложни клинични случаи с помощта на новите технологии"

Д-р Алесандро Анини
Д-р Андреа Анини

Години наред при протетичните рехабилитации използвахме кодирни и подробно описани в литературата протоколи, с резултати, които отговарят на очакванията ни и доста надскачат тези на пациента. Вярно е, че появата на нови технологии позволява на денталния екип да използва нови материали и ново оборудване, улесняващи адаптацията и точността на протетичната конструкция, което досега беше трудно постижимо. Днес интраоралните технологии за „картографиране“ са най- вълнуващата област от денталната медицина, след като триизмерното сканиране на устната кухина е необходимо за голям брой процедури в протетиката, имплантологията и ортодонтията.
Всички интраорални скенери се опитват да се справят с ограниченията и недостатъците на традиционните отпечатъци, поддържайки високо ниво на прецизност, за да се използват като ефикасна алтернатива на конвенционалната отпечатъчна техника.
С тази презентация авторите анализират различни случаи, подчертавайки различните етапи,които са развили в хода на времето, с увеличаващите се познания на новите материали и ежедневно развиващите се софтуери. Ще бъде описано как традиционните материали и техники са заместени с други иновативни технологии и как получените с тях резултати са систематични и надминаващи в пъти повече традиционните.

Обратно към списъка......