Лекции SDM 2019

15:00 - 16:00, 03 окт (четвъртък), 2019
Стая: MIS

""Актуални концепции за обтуриране на кореновите канали""

Проф. Жозет Камилери

Целта на запълването на кореновия канал е да предотврати инфекцията и реинфекцията на пространството на кореновия канал; по този начин позволява зъбът, лекуван кореново да остане като функционална единица в съзъбието. Оценката на микропропускането беше най- добрата индикация много години да се оценява качеството на обтурирането на кореновия канал. "Херметичната" заплънка се считаше за успешно излекуван коренов канал. Имаше няколко разработки по отношение на техниките и материалите за обтуриране на кореновия канал, въведени с цел да се постигне подобрено качество на кореновото запълване и по- добър клиничен резултат. Беше въведен хидравличния трикалциев силикат в основата на пълнителите и тези материали имат различни свойства в сравнение с класическите кореноканални пълнители. Презентацията ще разгледа свойствата на материала и обтурационните техники, предложени за хидравлични силъри, опитавайки се да реши дали е необходима промяна на парадигмата за обтуриране на кореновия канал.
Целта на тази лекция е да се разгледат кореноканалните обтурационни техники и материали с оглед на подчертаване на техните предимства и недостатъци. Това ще помогне да се предостави перспектива за възможните пътища за развитие в тази област.
Резултати от обучението: Преглед на кореноканалните обтурационни техники и материали. Обясняване на предимствата и недостатъците на сегашните кореноканални обтурационни техники и материали и описване на възможните пътища за тяхното развитие.

Обратно към списъка......