Лекции SDM 2018

16:15 - 17:00, 28 сеп (петък), 2018
Стая: MIS

""Адхезията и фиксиране: клинични трикове за успех""

Проф. Лоренцо Брешчи

Целта на презентацията ще бъде критичен преглед на най- новите подобрения на денталните бондинг системи. Химичният произход и физичните характеристики на адхезивите ще бъдат анализирани, за да се разберат клиничните възможности и възможната роля на клинициста за постигане на най- висока бондинг производителност от гледна точка на подобрената якост на бонда, удължения срок на годност и намалената следоперативна чувствителност. Също така лекцията ще изясни механизмите, които засягат стабилността на адхезивния интерфейс във времето, анализирайки ролята на различните деградационни феномени, които допринасят синергично за разграждането на хибридния слой. Лекцията ще представи клиничните процедури стъпка по стъпка заедно със съвети и трикове за постигане на най- висок клиничен успех от гледна точка на естетичните изисквания, биомеханичните свойства на адхезивните възстановявания, силата на свързване и стабилността на адхезивния интерфейс във времето.
Цели на обучението:
1. Да представи стъпка по стъпка протоколи за клинични процедури на бондване при фронтални и странични директни възстановявания и посоки за свързващите индиректни възстановявания.
2. Да предостави стандартизиран подход на адхезивната дентална медицина, целящ постигане на стабилна връзка във времето.

Обратно към списъка......