Лекции SDM 2021

15:00 - 16:00, 07 окт (четвъртък), 2021
Стая: Newton

"Разшифроване на естетичната зона при имплантната терапия: Кога, какво и как за оптимална естетика"

Д-р Константинос Валаванис

След като се вземе решение за изваждане на зъб, клиницистите трябва да вземат решение; забавено управление - т.е. извличане и изчакване, поетапен подход - т.е. присаждане и изчакване или незабавно поставяне на имплант. Незабавно поставяне на имплант в комбинация с по -късна или незабавна опора на меките тъкани?
Също така постигането на естетична реставрация, поддържана от импланти, е постоянно предизвикателство за възстановяващия зъболекар. Поради кръговата форма на импланта и по -малкия му диаметър, в сравнение с корена на естествен зъб, неизбежно възниква дилема как да се изгради изкуствена корона, която да имитира естествената форма на зъбна корона.
Външният вид на околните меки тъкани е от голямо значение и са разработени различни техники, които да ръководят топографията му.
Тази презентация ще подчертае параметрите и ключовите фактори за вземането на решения, основани на доказателства, за да се избере техниката, която улеснява по-естетичен, функционален и предвидим резултат според очакванията на пациента. Започвайки с диагностични модели чрез операция с незабавна временна възстановителна терапия до окончателните възстановявания.

Обратно към списъка......