Лекции SDM 2018

12:15 - 13:00, 28 сеп (петък), 2018
Стая: MIS

""Научни данни за продуктите с намален риск на ФМИ""

Д-р Филипо Занети

НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДАТА ОТ ТЮТЮНА – обща информация за научния подход на ФМИ и резултатите относно Системата за нагряване на тютюн (СНТ) 2.2
Научноизследователска дейност на Филип Морис Интернешънъл, Филип Морис Продъктс С.А. Нюшател, Швейцария (част от групата компании на Филип Морис Интернешънъл)
Политиката за намаляване на вредата от тютюна – производство на по-малко вредни продукти за пушачите, които в противен случай биха продължили да пушат – има потенциал да подобри общественото здраве, при условие че (1) намаленият риск е научно доказан и (2) пушачите приемат тези продукти като задоволителна алтернатива на цигарите. Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) разработи портфолио от продукти с потенциал да намалят риска от заболявания, свързани с пушенето на цигари.
Един от тези продукти, Системата за нагряване на тютюн (СНТ) 2.2, нагрява тютюна без да протича горене, като съответно образуването на вредни и потенциално вредни вещества (ВПВВ) е значително намалено в сравнение с цигарения дим. In vitro и in vivo оценката на аерозола от СНТ 2.2 показва намалена токсичност и отсъствие на нови рискове за здравето. Допълнителните механистични крайни точки, измерени чрез изследвания in vivo, потвърждават намаленото въздействие върху системите, свързани със заболявания, причинени от пушене. Клиничните изследвания, както и други проучвания, при които се сравнява ефектът от преминаването на тези продукти върху маркерите за риск от заболяване, потвърждават намаленото излагане на ВПВВ при пушачи, преминали на СНТ 2.2. Другите елементи от интегрираната програма за научна оценка включват проучвания за възприемане на риска и поведението по отношение на СНТ 2.2 и проучвания за оценка след пускане на пазара.
В заключение съвкупността от научни доказателства за СНТ 2.2 сочи потенциално намаление на риска за индивидуалните пълнолетни пушачи.

Обратно към списъка......