Лекции SDM 2022

14:00 - 15:00, 08 окт (събота), 2022
Стая: Milenium

"Мукозит около импланти- пери-имплантит, може ли да ги предотвратим? Минало, настояще, бъдеще"

Проф. Андре Садун

Наскоро публикувани доклади, както и консенсусно изявление предполагат тревожно увеличаване на възпалителните реакции около меките тъкани на iмплантите, които са придружени или не от променливи нива на маргинална костна загуба, така наречения „мукозит или периимплантит”. Тази възникваща тенденция поставя сериозни въпроси за дългосрочната жизнеспособност на техниката за остеоинтеграция.
Мукозит се открива при 80% от субектите и при 50% от имплантите, когато периимплантит се открива при 44% от субектите и при 25% от имплантите.
Eто какви са втзможностите:
- Идентифицирайте рисковите фактори, свързани с развитието на периимплантни заболявания
- Установете базовата рентгенографска линия по време на поставянето на импланта
- Използвайте методи, които наблюдават здравето на импланта и определят възпалителни усложнения като част от текуща програма за пародонтална поддръжка
- Установяване на ранна диагностика и интервенция, които ще допринесат за по-ефективно управление на периимплантни заболявания
Ранното откриване на тези заболявания на Пери импланти с биомаркери aMMP-8, скрининг на стола чрез лента за събиране или наблюдение на изплакване на устата ще помогне за установяване на предсказуема диагностика и персонализирана превенция за грижите за пациентит.

Обратно към списъка......