Лекции SDM 2021

12:00 - 13:00, 08 окт (петък), 2021
Стая: Newton

"„Адаптационни стратегии за персонализирани имплантни терапии“"

Д-р Никола Арноулд

В ежедневната практика добрият дългосрочен резултат от нашите протезно-протезни възстановявания често зависи от това как са управлявани пародонталните и пери-имплантните тъкани през първата, но и втората хирургична фаза.
Изборът на хирургична стратегия и тип имплант трябва да се направи въз основа на внимателна предоперативна оценка, за да се избегне функционален и козметичен неуспех.
Сега в съзнанието на зъболекарите е утвърдено, че имплантологията трябва да се ръководи с протези. Протезният проект се определя преди рентгеновото изследване, за да се планира лечението с импланти.
За да се оптимизират резултатите от нашите процедури, но и да се ограничат максимално следоперативните усложнения на нашите пациенти, ще е необходимо да се използват хирургически стратегии, които са най -подходящи за клиничната ситуация и възможно най -малко инвазивни.
Изборът на използвания тип имплант също може да повлияе на резултата от терапията.
Ще бъдат анализирани различни параметри, за да се определи изборът на инструменти, които ще ни позволят да постигнем оптимални резултати в средносрочен и дългосрочен план.

Обратно към списъка......