Лектори SDM 2021

Проф. Марлийн Пуман

Марлийн Пуман е родена на 10.11. 1964г. в Белгия. Завършва стоматология през 1987г. в Католическия Университет в Льовен. След това завършва 4- годишна следдипломна програма в Катедрата по Оперативна Стоматология. Отдава се на клиничната употреба на фронтални и дистални композитни възстановявания, адхезивни керамични възстановявания, възстановявания с композити, подсилени с фибростъкло, и избелване. Взема участие в многобройни клинични изследвания засягащи дентиновата адхезия, дистални композити и керамични фасети/ инлеи/ онлеи.
През 1997г. защитава докторска степен по Медицински Науки. От 2004г. е Професор в Католическия Университет в Льовен. Има няколко национални и международни убликации на нейно име, засягащи клиничните резултати на адхезивните възстановявания и избелвнето. Член е на групата Bio-Emulation.


Събития

"Адхезивни овърлеи- концепция и опростен протокол за дълготрайни възстановявания"
09:00 - 11:00, 07 окт (четвъртък), 2021 (Стая: Einstein)

Възстановявания на обширни дефекти в дисталната област с директни техники е възможно, въпреки че не е лесна работа за стоматолога. Клинични проучвания показват, че тези възстановявания функционират доста добре за среден период от време ( +/- 5 години). Най- трайното, минимално-инвазивно възстановя...

Прочетете още
Виж всички лектори...