Лектори SDM 2018

Проф. Франческо Мангани

Завършва медицина и обща хирургия. Получава следдипломна квалификация по Одонтостоматология. Професор към Факултета по медицина и хирургия и професор по оперативна и естетична стоматология, Училището по стоматология към Университета Тор Вергата, Рим. Професор по дентална естетика, Училището за дентални хигиенисти към Университета Тор Вергата, Рим. Началник на Функционалната област по оперативна естетична стоматология, Университета и клиничната болница Тор Вергата, Рим.
Той е протетичен консултант професор на Университета Меймонидес, Училището по стоматология, Буенос Айрес. Той беше почетен асоцииран професор в Автономния университет Бенемерита в Пуебло, Мексико. Той е учител в няколко мастърски и следдипломни курсове в и извън Италия.
Президент и активен член на Италианското Общество по Консервативна Стоматология. Активен член на Италианската Академия по Консервативна Стоматология, Италианското Общество по Ендодонтия. Активен член и съосновател на Италианската Академия по Естетична Стоматология. Член на Академията на Операторите със Златно фолио, Академията на Научните клубове R. V. Tucker и на Международната Академия по Лицево- Дентална Естетика.
Автор на 200 научни публикации и повече от 80 абстракта на изследвания относно консервативната стоматология и ендодонтия. Автор на” Учебник по дизайн на денталната морфология”. Съавтор на “Консервативно възстановяване на предни зъби”, на “ИНдиректно консервативно възстановяване на задни зъби” и на “Насоки на адхезивната стоматология: ключът към успеха”- мултимедийна книга. Автор на мултимедийна книга “Консервативни естетични възстановявания на ендодонтски лекувани зъби”.Автор на главата”Златни отливки” в книгата “Консервативна стоматология”, на главата „Следендодонтски възстановявания“ в книгата „Ендодонтия“, на главата „Адхезия“ в книгата „ Орална Травматология“, на главата „Минимално инвазивен подход“ в книгата „Изкуството на детайлите“( автор Рафи Романо).
Той превежда заедно с други автори последното издание на книгата „Пътищата на пулпата“ и „Дентални кариеси- болестта и нейното клинично решение“.
Чете лекции интензивно на международни конгреси по целия свят. Неговата частна практика е специализирана в оперативната естетична стоматология и ендодонтия.

Събития

"“Директни възстановявания във фронталната област”"
14:00 - 18:00, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: G)

Предвидимите и повтаряеми резултати могат да бъдат постигнати чрез материалите и клиничните методи и чрез запазване на първоначалната структура на компроментираните зъби. Темите на курса - различни клинични протоколи съобразно с наличните твърди зъбни тъкани и избора на материал за възстановяванията...

Прочетете още
""Индиректни възстановявания в страничния участък: нека най- накрая да търсим предвидими и дълготрайни такива""
15:00 - 15:45, 29 сеп (събота), 2018 (Стая: MIS)

Тази лекция цели да подчертае съответните ръководства на индиректни техники за естетични възстановявания в страничния участък чрез оценка на наличните техники и материали, за да се постигне правилен и стандартизиран клиничен резултат по отношение на възстановителната естетична дентална медицина.

Прочетете още
Виж всички лектори...