Лектори SDM 2022

Д-р Алберто Фонсар

Д-р Фонцар е роден в Гориция през 1959г.. Завършва с почести Медицина и Хирургия през 1986г. в Университета в Триесте и през 1989г. печели специализация по Стоматология и Протетика в Университета в Пиза.
От 1996г. той и сестра му д-р Федерика Фонцар откриват своята многопрофилна частна практика “E.Fonzar” в Кампоформидо (Удине).
През последните 30г. , д-р Фонцар специализира пародонтология, имплантология и протетика и е един от най- добрите експерти в Европа в тези области.
Активен член и бивш Президент на Италианското пародонтално общество, където е изпълнявал ролята на касиер и секретар на изпълнителния съвет.
Преподава в Университета в Триесте и Модена и е член на Италианската Академия по протетична стоматология (AIOP) и Международния дентален колеж.
Д-р Фонцар участва в много клинични проучвания. Няколко италиански и международни издания публикуват негови научни изследователски проекти. Д-р Фонцар често е лектор в Европа и САЩ на конференции и конгреси по Пародонтология и Имплантология.

Събития

"Естетика в имплантологията: биологична перспектива"
10:10 - 10:55, 07 окт (петък), 2022 (Стая: Milenium )

Интегрирането на принципите на възстановителната и козметичната стоматология в имплантологията, позволява да се постигнат предвидими естетични имплантни възстановяваиня. От клиницистите се изисква не само да лекуват и да подобряват функцията, но и да се справят с все по-взискателните естетични желан...

Прочетете още
Виж всички лектори...