Лектори SDM 2012

Д-р Стефано Грацис

Д-р Грацис получава диплома за доктор по дентална медицина през 1986г. от Пенсилванския Университет (Филаделфия, Пенсилвания, САЩ) и през 1987г.от Университета в Павия (Павия, Италия). През 1990г. той получава сертификат и магистърска степен по протетика от Университета във Вашингтон в Сиатъл. Тогава се завръща в Милано, Италия, където работи и досега в частната си практика, фокусирана върху протетиката и ресторативното зъболечение. От 1998 до 2004 г. е бил гостуващ лектор на Университета в Парма (Парма, Италия).
Той е настоящ член и бивш главен секретар на Европейската Академия по Естетична Дентална Медицина (EAED) и бивш президент на Италианската Академия по Протетична Дентална Медицина (AIOP). Той е член на редакционната колегия на Международния Журнал по Протетика (International Journal of Prosthodontics),Европейския Журнал по Естетична Дентална Медицина (European Journal of Esthetic Dentistry) и Европейския Журнал по Орална Имплантология (European Journal of Oral Implantology). Автор е на няколко статии в областта на ресторативното зъболечение и редовно провежда лекции и курсове в страната и чужбина на теми свързани с неснемаемото протезране и протезирането върху импланти.

Събития

"Основни концепции при планиране на ортодонстко-протетични случаи, когато предстои поставяне на импланти: мултидисциплинарен подход.; Подобряване на естетичните резултати с директни и индиректни възстановявания; Нови възможности за подобряване на естетичната зона; Възстановяване на "безнадеждни" зъби в естетичната област с импланти. Ключът към успеха.; Адхезивни реставрации във фронталния и дисталния участък: клинични аспекти и индикации"
09:00 - 09:00, 29 сеп (събота), 2012 (Стая: MIS)



Прочетете още
"Основни концепции при планиране на ортодонстко-протетични случаи, когато предстои поставяне на импланти: мултидисциплинарен подход."
11:15 - 13:00, 27 сеп (четвъртък), 2012 (Стая: MIS)

Частично обеззъбените пациенти се нуждаят от протезиране, при което често се използват импланти като опорни елементи на конструкциите. В повечето случаи също е необходимо ортодонтско лечение, за да бъдат репозиционирани естествените зъби и да бъде създадено достатъчно място за възстановяване на норм...

Прочетете още
Виж всички лектори...