Лектори SDM 2012

Д-р Роберто Спреафико

Роберто Карло Спреафико, DM, DMD
Д-р Роберто Спреафико получава дипломата си по дентална медцина от Универистета в Торино, Италия, през 1982г. През 1986г. той получава докторска степен по дентална медицина в Университета в Женева, Швейцария. В момента ръководи частна практика в Бусто-Арсизио, близо до Милано, Италия. Настоящ член е на Италианската Академия по Консервативно Зъболечение и на Европейската Академия по Естетична Дентална Медицина. Редактор на „Европейския Журнал по Естетична Дентална Медицина“ („European Journal of Esthetic Dentistry“). Член на редакторската колегия на „Журнала по Адхезивно Зъболечение; Практически Процедури & Естетично зъбоечение“ (Journal of Adhesive Dentistry; Practical Procedures & Aesthetic Dentistry.). Понастоящем д-р Спреафико провежда множество курсове в областта на естетичната дентална медицина в Италия и в чужбина. Също така той е автор на голям брой публикации по тази тема. Автор е на 12 глави от книги. Съавтор е на книгата „Адхезивни безметални възстановявания: съвременни концепции за естетично лечение на задни зъби“ ( Adhesive Metal-Free Restorations : current concepts for the esthetic treatment of posterior teeth.² by Quintessence Publishing Group 1997).

Събития

"Основни концепции при планиране на ортодонстко-протетични случаи, когато предстои поставяне на импланти: мултидисциплинарен подход.; Подобряване на естетичните резултати с директни и индиректни възстановявания; Нови възможности за подобряване на естетичната зона; Възстановяване на "безнадеждни" зъби в естетичната област с импланти. Ключът към успеха.; Адхезивни реставрации във фронталния и дисталния участък: клинични аспекти и индикации"
09:00 - 09:00, 29 сеп (събота), 2012 (Стая: MIS)



Прочетете още
"Адхезивни реставрации във фронталния и дисталния участък: клинични аспекти и индикации"
14:30 - 15:30, 27 сеп (четвъртък), 2012 (Стая: MIS)

Съвременните лекари по дентална медицина разполагат с богат избор от материали, когато им се налага да заместват липсващи или разрушени зъбни структури. След навлизането си в денталната медицина, композитите претърпяха огромно развитие и техните адхезивни качества към емайла и дентина се подобрих...

Прочетете още
Виж всички лектори...