Лектори SDM 2023

Д-р Ион Николеску

Д-р Йон Николеску е лицево-челюстен хирург, занимаващ се с ортогнатична хирургия повече от 20 години.
Има бакалавърска степен по дентална медицина и обща медицина от Университета по медицина и фармация „Карол Давила“, Букурещ, Румъния. След 16 години като асистент в Университета по дентална медицина „Карол Давила“ и след 10 години като ръководител на лицево-челюстното отделение в болница „Света Мария“, Букурещ, той ограничава практиката си до частния сектор.
Професионално се фокусира основно върху денталната имплантология и хирургичното лечение на лицеви деформации, малформации и травми, като практикува в собствените си клиники: Nicolescu&Agatstein Dental Clinique (1997) и Clinica NAOS (2015).
Поради ангажимента си към образованието, той продължава да преподава и изнася лекции по целия свят по орална и ортогнатична хирургия.

Събития

"„Интердисциплинарна връзка при протетично водена орална и ортогнатична хирургия“"
14:40 - 15:40, 06 окт (петък), 2023 (Стая: MILLENNIUM)

Ортохирургичното лечение се усложнява, когато зъбите са засегнати, с неправилен изглед или липсващи, случаи, при които е необходим мултидисциплинарен подход. Протестикът става координатор на екипа, като създава ясни насоки за ортодонтското и хирургично лечение, чрез прогнозиране на крайния резултат....

Прочетете още
Виж всички лектори...