Лектори SDM 2017

Проф. Бенджамин Перез

В момента Проф. Бенджамин Перез е ръководител на Катедрата по Детска Дентална Медицина на Денталното училище „Maurice and Gabriela Goldschleger“ в Университета Тел Авив, Израел.
Завършва Денталния Факултет на Еврейския Университет в Йерусалим през 1979г.
Между 1979 и 1983г. специализира Детска Дентална Медицина в Хадаса и получава специалност през 1984г. Лицензиран е за медицинска хипноза.
Между 1979 и 2005г. е бил преподавател в Катедрата по Детска Дентална Медицина в Еврейския Университет, Дентален Факултет в Йерусалим.
Между 1987 и 1989г. преподава в Катедрата по Детска Дентална Медицина в Денталния факултет на Ню Йоркския Университет.
През 2005г. е избран за Ръководител на Катедрата по Детска Дентална Медицина в Денталното училище „Maurice and Gabriela Goldschleger“ в Университета Тел Авив, Израел.
През 2005г. е избран за секретар на Израелския клон на Международната Асоциация за Дентални Проучвания.
Публикувал е над 140 научни статии в международни специализирани издания, съавтор е на няколко книги по детска стоматология. Член на Израелската Дентална Асоциация, FDI, Американската Асоциация по детска стоматология, Израелската Асоциация по Детска стоматология, Европейската Асоциация по детска стоматология. Редактор на списанието на Израелската Дентална Асоциация. Главен редактор на Списанието по клинична детска стоматология.

Събития

"Нарушения развитието на емайла: Амелогенезис имперфекта (AI) и Моларно инцизивна хипоминерализация (MIH)"
09:00 - 10:00, 12 окт (четвъртък), 2017 (Стая: Planmeca)

Амелогенезис имперфекта представлява рядко генетично анормално формиране на емайла. Това заболяване е в следствие на малфункция на протетините в емайла. Децата имат зъби с нетипичен цвят и в двете съзъбия. Зъбите имат по- висок риск за кариеси и са свръхчувствителни на температурни промени, на бързо...

Прочетете още
Виж всички лектори...