Лектори SDM 2018

Проф. Джулио Расперини

Завършва стоматология.Специализира ортодонтия.Активен член на Италианското Общество по Пародонтология и вицепрезидент през 2016 г.-2017 г. на Европейската Академия по Естетична стоматология.Пълноправен член на Британската Академия по Естетична Стоматология и ITI FELLOW.
Член на редакторския екип на Международното списание по пародонтология и рецензент на Списанията по пародонтологи,клинична орална имплантология,международното списание по стоматология и Quintessence International.
Автор на редица публикации в областта на пародонтологията и имплантологията(над 2000).
Печелил е награди за изследвания в областта на пародонтологията и имплантологията,като сред тях са: Международна награда на Quintessence за публикация( Бостън,2000 – 2004 г.),Goldman награда на Италианското общество по пародонтология (1996 – 2010 г.),Награда за клинични проучване ЕАО (Глазгоу,2010 г.),Наградата на Ърл Робинсън за пародонтална регенерация (ААП,Лос Анджелис,2012 г.),Награда за проведени изследвания(Калифорния,2013 г.).
Преподава като професор в Университета в Мичиган,САЩ.Професор по пародонтология към Факултета по Биомедицински,хирургични и стоматологични науки в Университа в Милано,Италия.
Има фондация IRCCS CA”GRANDA в поликлиника в Милано,Италия.Има частна практика, фокусирана върху пародонтологията и имплантологията в Пиаченца,Италия.

Събития

""Техники в пародонталната регенеративна хирургия осигуряващи стабилни естетични резултати.""
10:25 - 11:20, 27 сеп (четвъртък), 2018 (Стая: B)

Вземането на решение в различни клинични ситуации, основано върху доказателства ще бъде анализирано по време на презентацията и процедурите ще бъдат показани в детайли. Целта е да се научат процедурите, които позволяват да се поддържа дълготрайно естественото съзъбие с естетично и функционално удов...

Прочетете още
" “Съвременни хирургични техники за лечение на пародонтални дефекти”"
14:00 - 18:00, 27 сеп (четвъртък), 2018 (Стая: G)

В този практически курс ще се срещнете със: съвременните биологични концепции, биоматериали, нови хирургични техники,как се променя прогнозата на компроментираните зъби с предвидими дълготрайни резултати. Ще бъдат показани в детайли хирургичните техники на свински глави с употребата на костозамест...

Прочетете още
Виж всички лектори...